En blogg om att gå all-in på löpning

När jag var i gymnasieåldern flyttade mina föräldrar ut på landet. Jag fick bryta upp från de kompisar och den miljö jag vuxit upp i sedan jag var 6 år. Jag hamnade i en liten ort i Sörmland och hade väldigt lite att göra på min fritid. Jag började att springa.

Jag sprang och sprang. Jag sprang i skogen och jag sprang på landsvägen. Jag sprang till grannsamhället och tillbaka, gång efter gång och granskade de vita strecken utmed vägkanten. Jag sprang i skolan och tog skolrekord på 3000 meter.

När jag flyttade tillbaka till Stockholm upphörde löpandet. Jag bildade familj och fick annat att tänka på. Tills nu, för ett drygt år sedan. Strax innan jag skulle fylla 60 ville jag plötsligt testa min löpförmåga igen. Kanske som en åldersnoja, kanske för att bevisa för mig själv att jag inte är så gammal i kroppen.

Det har gått ganska bra. På ett år har jag, förutom mina egna slingor från 5 till 35 km och diverse officiella millopp klarat av två marathonlopp, två halvmaror och Lidingöloppen 15 respektive 30 km. Många säger åt mig att jag springer för mycket och att jag ökar på mina distanser för fort. Det kanske jag gör, men jag trivs och har roligt.

I planen finns nu ett marathon i Edinburgh och mitt första ultra i form av ett 6-timmarslopp på en 200-metersslinga i Våxnäshallen i Karlstad. Eftersom ultraloppet arrangeras av IF Göta i Karlstad bestämde jag igår att detta skall bli min klubb och jag blev medlem där.

I denna blogg, som jag nu startar kommer jag att skriva om mitt löpande och hoppas att jag kan få till en dialog med fler av er där ute som gillar att springa. Låt oss byta tankar och erfarenheter.

orig-STMD10987

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i Marathon, Ultralöpning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s