Vad exakt är det där med 6-timmars Ultralöpning

Det finns dom som ifrågasätter min intelligens i och med att jag ska springa i 6 timmar på lördag.
För den som är nyfiken på vad det där med 6-timmarslopp är för någonting lägger jag upp denna info från IF Göta – som arrangerar loppet.

Tävlingen:
Loppet går på en inomhusoval där varvet mäter 193,72 meter. Innersta banan består av plant underlag medan de andra tre banorna är lätt doserade. Underlaget på samtliga banor är allvädersbanor för friidrott, modell typ tartan. Temperaturen i hallen är ca 20 grader. Samtliga deltagare erhåller en tid då/om maraton genomförs. Ett maraton innebär 217,8 varv så för att vi ska bryta mållinjen efter 42 195m kommer startplatsen att korrigeras enligt detta. 16.00 är loppet slut och tillryggalagda antal meter resultatrapporteras. Under loppet kommer det dukas långbord på långsidorna där diverse förnödenheter och vätska finns att tillgå. På ena långsidan kommer det finnas utrymme för uppdukning av egna förnödenheter och vätska. Toaletter (2st + urinoar) finns i direkt anslutning till tävlingsvarvet och kommer att markeras med ata-band och enbart vara disponibla för dig som deltagare.

Varvbyte:
Under loppet kommer ett varvbyte att genomföras. Du som deltagare kommer då att springa ett varv i motsatt riktning på bana två. Uträkningar är gjorda så att deltagaren kompenseras det något längre varvet det innebär att springa på bana två.

Priser:
De sex bästa männen och de sex bästa kvinnorna i Karlstad 6-timmars premieras med priser. Samtliga deltagare erhåller ett diplom där resultatet framgår.

Resultat:
Anslås direkt i hallen och publiceras på http://www.ifgota.se under tävlingens gång samt snarast efter tävlingens slut. Resultat kommer också att finnas till deltagarna under middagen. Löpande varvangivelser kommer att finnas på bildskärmar vid mållinjen.

Middag:
Efter avslutad tävling bjuds du som deltagare på en riklig ”återhämtningsbuffé” på Scandic Klarälven. Se vägbeskrivning: Sök ”Sandbäcksgatan 6 Karlstad” på kartor.eniro.se så visas karta över området. För er som inte har transportmedel ombesörjer arrangören med transport till hotellet för middagen. Buffébordet står uppdukat mellan 17.00 – 18.30.

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i Ultralöpning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s