Balansakt på slak lina

Löpträning är en kontinuerlig balansakt. I synnerhet för oss äldre. Å ena sidan är det viktigt att träna tillräckligt mycket för att bli bättre. Å andra sidan är det dumt att träna så mycket att man överanstränger sig eller drar på sig en skada. Överbelastningsskador tar lång tid att läka. I synnerhet på oss äldre.

I lördags gjorde jag mitt långlopp på 50 km. I söndags sprang jag ingenting och i går, måndag, nöjde jag mig med att promenera till och från jobbet (3 km) + 30 minuters promenad på löpbandet.

I kväll ska jag prova att springa lätt på löpbandet 20-30 minuter. Det är viktigt att jag inte låser mig vid att jag ska springa minst 20 minuter. Jag måste vara lyhörd på kroppen för att jag inte ska gå på en mina som tar lång tid att reparera.

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i Löpträning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s