Jag har kommit utomhus

Senaste veckan har jag delvis slitit mig från löpbandet och kommit utomhus. Det är naturligtvis en fantastisk mycket trevligare känsla att springa utomhus. Att uppleva naturen från skogsstigar och att se människor. Förra söndagen blev jag så glad över att springa ute att jag skenade iväg och kom vilse! Jag visste inte att det var så lättsprunget ner till Hässelby hemifrån Viksjö. Min löpträning ligger just nu runt 4 mil per vecka.

I slutet av denna vecka åker jag ner till Abu Dhabi igen. Då kommer jag att hänvisas till löpbandet på hotellet i två veckor. Det är synd, men jag väljer att se det positiva i att löpbanden där är större och bättre än det band jag har hemma. Kanske blir det hotellöpning även mitt i veckan. Då i Linköping.

Vårat mikrogym hemma i klädkammaren har kompletterats med en cykel. Huvudsakligen är den avsedd för min sambo, men jag inser att även jag har nytta av den när jag är skadad och vill ”träna runt” skador. Det känns fint att det alltid finns möjlighet att träna 🙂

Styrketräning nöter jag på med i viss mån. Det blir åtminstonde en dag i veckan som jag besöker gymmet. Då tränar jag i huvudsak ben och finmuskler på överkroppen. Jag inser naturligvis att jag även även bör träna bål, eller ”core” som det så fint kallas. För den sakens skull har jag börjat köra plankan. Under 28 dagar ska jag köra ”plankan” längre och längre tid enligt schemat nedan. Jag har klarat av följande. Jag har gått lite fortare fram än schemat.

Plankan dag 8 av 28 – 60 sek – Check!
Plankan dag 7 av 28 – 60 sek – Check!
Plankan dag 6 av 28 – 45 sek – Check!
Plankan dag 5 av 28 – 40 sek – Check!
Plankan dag 4 av 28 – 30 sek – Check!
Plankan dag 3 av 28 – 30 sek – Check!
Plankan dag 2 av 28 – 20 sek – Check!
Plankan dag 1 av 28 – 20 sek – Check!

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i Löpträning, Styrketräning, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s