En riktigt dålig backyard

Förra helgen gav jag mig upp till Säfsen och sprang Sommarbackyard. Det gick oerhört dåligt. När saker går dåligt vill jag gärna veta varför och har efter fundering hittat ett par orsaker.

– När lopp på grund av Corona ställdes in tappade jag motivationen att träna. På samma sätt som jag inte skrivit några nya inlägg här i bloggen på ett tag har jag heller inte tränat särskilt mycket. Tre veckor före loppet insåg jag att det skulle genomföras och försökte ”träna ikapp”. Det fungerar inte. Det enda som fungerar för att långa lopp skall gå bra är regelbundet nötande och distanspass.

– Under loppet hade jag strategin att ta häng på några temposäkra medtävlare. Det var mitt sätt att tvingas hålla ner tempot. På fjärde varvet blev det fel på något sätt så att jag hamnade mellan två löpgrupper. När jag sprang ensam mellan grupperna drog jag upp tempot och sänkte mig själv.

Lärdomen av detta blir att aldrig sluta träna, även om omständigheter gör att det känns lockande.

Det positiva av detta är att mitt träningsuppehåll faktiskt gjort att min kropp har fått återhämta sig. Numer kan jag springa varje dag utan någon känning i kroppen någonstans. Mer om det i senare inlägg.

Säfsen

tält

Ses vi på Strava?

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i Backyard Ultra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s