Att springa i ett hotellrum

Den 3 oktober är det dags för mig att springa ett 6-timmarslopp igen. Denna gång på Fornaboda travbana i Lindesberg. En 1200-meters grusslinga.

Jag har tränat på bra sedan mitt försök att springa Backyard den 1 augusti. Problemet som dök upp var att jag var tvungen att åka utomlands för en vecka sedan. Denna resa innebär att jag sitter av karantän på hotellrum i två veckor.

Jag vill inte avstå från löpträningen, så min lösning blir att springa på hotellrummet.

Från rumsdörren till fönstret har jag 12 löpsteg. När jag springer fram och tillbaka denna sträcka i en timma tillryggalägger jag 7-10 km enligt min löparklocka. (Dock ska man inte riktigt lita på den inomhus). Denna löptimma ägnar jag mig åt varje eftermiddag, och har nu klarat av 7 av 14 dagar.

På förmiddagen, efter frukost, kör jag ett styrketräningspass med benböj och sit-ups för att träna lårmuskler och bål.

På detta sätt hoppas jag i vilket fall kunna bibehålla min fysiska status.

Efter min karantän byter jag hotell och får tillgång till gym, och jag kan även vara ute. Eftersom temperaturen ute är runt 37-38 grader och munskydd är obligatoriskt väljer jag att träna på gymmet. Jag slipper inte munskydd i gymmet, men A/C känns lockande.

Det känns väldigt roligt att ha ett riktigt lopp att sikta mot.

Ses vi på Strava?

Om Janne Arleklint Cygnel

Löpning, naturfotografi, kajakpaddling, kajakbygge, husrenovering och trädgård.
Det här inlägget postades i 6-timmars, Backyard Ultra, Löpträning, Styrketräning, Ultralöpning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s